Traži
x

Login to panel
E-mail:
Password:
duol duol
Balon salaFudbal salaTenis salaBazen salaHokej salaVišenamenska salaRukomet air domeGolfIndustrijaAgriculture innovationsBaloni sa konstrukcijomMetalne konstrukcijeDrvene konstrukcijeOstalo Novosti
Regulacija vazduha

DUOL-ova regulacija vazduha garantuje stabilnost presostatične hale. Ujedno pruža i normalne klimatske uslove  pod balonom, sa zagrejavanjem vazduha pre uduvavanja pod balonom. Naši baloni se mogu opremiti i sa rashladnim sistemima, koji obezbeđuju hladan vazduh u balonu za vreme letnjih perioda.

Naša inovacija je novi *X* kondenzna  ventilaciono grejna jedinica koja ima u proseku do 107% termalne efikasnosti. Ova efikasnost se postiglo sa kondenznim inox bojlerom u kombinaciji sa premix gasnim gorionikom.

Tokom sagorevanja gasa, stvara se vodena para, koja se obično izbacuje kroz slivnik. U našem kondenznom bojleru se ova vodena para konvertuje u toplotnu energiju maksimalne efikasnosti. Gorionici su potpuno modularni, i kontrolirani sa osetljivom sondom izlazeće (uduvane) temperature vazduha. Sa opterećenjem od 40%, i sa konstantnom temperaturom uduvanog vazduha od 40°C postižemo željeno nisko raslojavanje vazduha. Jedinica ima nula emisije štetnih gasova kao što su ugljen monoksid (CO), nešto azotnih oksida (NOx), i niske emisije ugljen-dioksida, a sve to zahvaljuljući izuzetno efikasnoj grejnoj jedinici. Utrošak energije sa DUOL-ovom eko- ventilacionon grejnom jedinicom je u neki slučajevima i do 45-50 %.

Plastični kanali, (tkz *Air Blow* sa aksialnim ventilatorom i perforiranim PVC  kanalom) ima funkciju destrifikacije (raspodele) vazduha, obezbeđujući ravnomeran topao vazduh po celom balonu. Montiran je na plafon balona.

 


Duol d.o.o. | Tel: +386 (0) 1 3601 400 | Fax: +386 (0) 1 3601 438 | Email: duol@duol.si
Designed by B&V design 2011 - B&V design