Traži
x

Login to panel
E-mail:
Password:
duol duol
Balon salaFudbal salaTenis salaBazen salaHokej salaVišenamenska salaRukomet air domeGolfIndustrijaAgriculture innovationsBaloni sa konstrukcijomMetalne konstrukcijeDrvene konstrukcijeOstalo Novosti
Sports Industry / Warehouses Agriculture Innovative technologies Prestige references Duol DMS Double Membrane System Wide spans All weather comfort - Air conditioned air dome in Dubai All weather comfort - Air dome on Iceland CUSTOM MANUFACTURED FOR ANY APPLICATION
ENERGETSKA EFIKASNOST

U prilici smo da sa inovativnim izolacionim sistemom – SpaceDomeTM drastično smanjimo iznos grejanja i hlađenja, koji su zahvaljuljući ovom inovativnom sistemu približni izdacima konvencionalnih objekata. Kod izolacionog sistema SpaceDomeTM koristimo materijale iz programa svemirskih letelica, za koje stručnjaci smatraju, da su najbolji izolacioni materijali ikad pronalaženi. Ova vrsta izolatora je jedan ogroman korak napred u izolacionoj tehnologiji dvoslojne membrane. Materijal SpaceDome skoro nema težinu, fleksibilan je, propušta dnevnu svetlost, poseduje negorijućih karakteristika, i bolji je izolator od obične dvoslojne membrane čak četri do pet puta.

DUOL-ovi objekti se mogu opremiti i sa DUOL-ovim eko- frendli (eco-friendly) sistemom, koji pruža dodatnu uštedu energije. Eko ventilacijono- grejna jedinica povećava termalnu iskorišćenost i do 107 procenata. Ova efikasna iskorišćenost se postiže kod samog kondenzacijonog procesa sa ukombiniranom premix gasnom jedinicom. Jedinica ima nula emisije štetnih gasova kao što su ugljen monoksid (CO), nešto azotnih oksida (NOx), i niskoemisijonih ugljen-dioksida, sve to zahvaljuljući izuzetno efikasnoj grejnoj jedinici. Utrošak energije sa DUOL-ovim eko- ventilacionon grejnom jedinicom je u neki slučajevima čak i do 45-50 %.

Eko sistem osvetlenja je dizajniran da značajno doprinese uštedi energije uz bolje performanse. Kako bi dostigli maksimalnu svetlosnu disperziju sa 4 pa i sa 19 metara, a ujedno i štedeli u energiji, svaka druga metal halogen jedinica se iskorišćava kao optički projektor, opremljen sa inovativnim svetlosnim senzorom, koji registruje dnevnu svetlost. Reflektor se snabdeva ujedno i sa senzorom za kretanje(PIR) . Eko sistem osvetlenja može doprineti uštedi električne energije i do 70 %.

DUOL- ova membrana  je translucentna, te propušta dnevnu svetlost. Ta svojstva membrane pružaju ugodan ambijent za sportske aktivnosti pod prirodnim svetlom bez senke nasuprot čvrstim objektima, u kojima preko dana pale reflektore, što rezultira sa bacanjem senke i mračnim uglovima. Reflektori se ne moraju paliti čak ni kad je oblačno vreme. Konvencionalni objekti troše i danju hiljade i hiljade vati električne enrgije, kako bi rezultirali u osvetljenju kao DUOL-ov sportski balon sa prirodnim svetlom.

Sistem PLC (Programmable logic controller), je sistem koji omogućava konstantno praćenje promene i dešavanja oko i unutra sportskog balona, i povezan je sa vitalnim tehničkim podacima i sa alarmom. Sistem je povezan sa više senzora i relea koji se ujedinjuju u glavnoj upravljačkoj jedinici, iz kojih preko LAN-a ili GPRS-a imaju vezu sa glavnih serverom. U serveru se sakupljalju svi podaci i po potrebi se iskazuju u tabelama i grafikonima. Za svaki podatak ili alarm je moguće podesiti informisanje vlasnika preko SMS-a mobilnog telefona. Na taj način vlasnik sporskog balona ima stalne informacije o pritisku vazduha u balonu, temperaturi, osvetljenju i alarmima. Za neke parametre kao što su osvetljenje ili grejanje, je moguće čak podesiti i daljinsko palenje.


Duol d.o.o. | Tel: +386 (0) 1 3601 400 | Fax: +386 (0) 1 3601 438 | Email: duol@duol.si
Designed by B&V design 2011 - B&V design